Rákos lettem

15 híresség aki túlélte a rákot

Sztárok és a daganatos betegségek

2016. június 21. - Rakoslettem.blog.hu
15 híresség aki túlélte a rákot

Olykor hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a fény és csillogás közepette élő embereket semmi baj nem érheti, hiszen olyan sikeresek, hogy csak na. Mi sem állhatna távolabb a valóságtól. Sorra veszünk 15 hírességet aki túlélte a rákot. A felsorolt sztárok mindegyikét daganattal diagnosztizálták, harcoltak és túléltek!

Mark Ruffalo

mark_ruffalo_agyrak_rakoslettem_blog_hu.jpg

2001-ben a színész azt álmodta, hogy agyrákja van, annyira zavarta a nyomasztó álom, hogy elment orvosához. Kiderült, hogy valóban van egy daganat a fejében. Senkinek sem beszélt a diagnózisról, a felesége ráadásul éppen terhes volt kisfiával. Majd fiuk születése után egy héttel kiadott egy sajtóközleményt. Végül egy sikeres operációval sikerült eltávolítani a daganatot. A történtek után Ruffalo újságíróknak elmondta, hogy egészen más megvilágításba került számára az egész élete. “Rá kellett döbbennem, hogy mennyire nem értékeltem azt a sok mindent, amit kaptam az élettől. Rájöttem, hogy imádom a színészi munkát.”

Hugh Jackman

hugh_jackman_daganat_rakoslettem_blog_hu.jpg

A világhírű színész 2013-ban fedezett fel egy elváltozást az orrán, akkor és azóta is többször kezelték bőrrákkal. Jelenleg három havonta esik át egy-egy ellenőrzésen. “Reálisan látom a jövőmet. Jó eséllyel még egy, de még inkább még sok kezelésnek leszek kitéve. Ez nem nagy meglepetés egy ausztrál számára, különösen angol gyökerekkel, nem igen figyelmeztettek gyerekkoromban, hogy használjak napkrémet.” Jackman azóta különösen az Instagram csatornáján felhasználva ismertségét sokat tesz a figyelemfelhívásért:

“PLEASE! PLEASE! WEAR SUNSCREEN!”

Christina Applegate

christina_applegate_daganat_rakoslettem_blog_hu.jpg

Egy mellrák túlélő lányaként Applegate évek óta vett részt mammoráfiai vizsgálatokon. 2008-ban, amikor 38 éves volt MRI vizsgálatot javasoltak számára, ebből ki is derült, hogy mellrákja van. Masztektómián esett át, azóta saját szervezetet alapított a mellrákkal kapcsolatos figyelemfelhívás céljával.

Edie Falco

edie_falco_daganat_rakoslettem_blog_hu.jpg

Éppen Carmelat alakította a Sopranosban amikor mellrákkal diagnosztizálták. Igyekezett titokban tartani betegségét a kemoterápia alatt, miután legyőzte a rákot, gyökeres változáskat akart az életében. 40 éves volt és egyedülálló, évek óta szeretett volna családot, elkezdte az örökbefogadási procedúrát.

Lance Armstrong

lance_armstron_daganat_rakoslettem_blog_hu.jpg

A “Livestrong” kampányával elhíresült kerékpáros a világ 100 legfittebb férfijának egyike is volt. 1996-ban diagnosztizálták hererákkal, kiderült, hogy már át is terjedt a tüdejére és agyára is. Egyből elkezdte a kemoterápiát és 1997 nyarára meggyógyult. Később azt mondta, hogy számára nagyon fontos volt, hogy higgyen továbbra is önmagában, az orvosokban, kezelésben vagy bármiben, amiről ő úgy érzi, hogy hinnie kell benne.

Dr. Drew Pinsky

dr_dre_pinsky_daganat_rakosletttem_blog_hu.jpg

2011-ben egy karibi nyaralásból úgy érkezett vissza, hogy betegnek érezte magát, úgy gondolta, hogy biztosan valamilyen trópusi betegséget kaphatott el. A felesége kérésére kórházba ment, kiderült, hogy prosztatarákja van. Sikeresen megoperálták és azóta jól van.

Michael C. Hall

michael_c_hall_daganat_rakoslettem_blog_hu.jpg

2010-ben, 38 éves korában jelentette be, hogy daganattal kűzd, de már jól halad a terápiája. Még ugyanebben az évben visszatért a Dexter forgatására és azóta is jól van. Utóbb elmondta, hogy megtanulta, hogy mennyire hálásnak kell lennie mindazért, amije van.

Tom Green

tom_greem_daganat_rakoslettem_blog_hu.jpg

2000 Májusában az MTV-n jelent meg a “Tom Green rák különkiadás” melyet maga Green rendezett, természetesen a főszereplő is ő maga volt. A hererák túlélésének folyamatát mutatja be, az anyagban még a sebészeti beavatkozásról is megjelentettek képeket. Green szerint az volt a legfurcsább, hogy mennyire gyorsan zajlott le az egész folyamat. 3 hónap lezajlása alatt rákos lett majd terápián esett át, végül meggyógyult.

Mr. T

mr_t_daganat_rakoslettem_blog_hu.jpg

Bizony, még Mr. T. sem úszhatta meg a rákot. 1995-ben egy (természetesen gyémánt) fülbevalót vett ki a füléből amikor egy apró dudorra lett figyelmes. T sejtes limfómával diagnosztizálták. “Személyre szabott rákom van.” Mondta akkor Mr. T. Később többször is kiújult a betegség, de mindvégig hangoztatta, hogy harcolni kell, ki kell tartania mindenkinek.

Kathy Bates

kathy_bates_daganat_rakoslettem_blog_hu.jpg

“Az emlőrák folyóként fut végig a családomon.” Mondta az ismert színésznő egy interjúban. "Az édesanyám és az unokahúgom is érintett volt, a nagynénim szintén, ő ezért is halt meg." Miután 2003-ban túlélte a méhrákot, 2012-ban mellrákkal diagnosztizálták, már nem akart kockáztatni és egyből alávetette magát a masztektómiának.

Sharon Osbourne

sharon_osbourne_daganat_rakoslettem_blog_hu.jpg

2002-ben vastagbélrákkal diagnosztizálták, egy jelentős bélszakaszt el is kellett távolítaniuk az operáció során orvosainak. 10 évvel később megtudta, hogy mellrákra hajlamosító génekkel rendelkezik. Mielőtt kialakult volna a rák, úgy döntött, hogy dupla masztektómiát hajtat végre magán.

Rod Stewart

rod_stewart_daganat_rakoslettem_blog_hu.jpg

2000.-ben Rod Stewart egy rutin vizsgálaton esett át amikor daganattal diagnosztizálták. “Az első dolog ami eszedbe jut, az, hogy miért? A második az, hogy hogyan tudnék segíteni?” Azóta sok idejét szenteli egy rákkutatással foglalkozó alapítványnak. Szintén túlélő.

Mens Health

A bejegyzés trackback címe:

https://rakoslettem.blog.hu/api/trackback/id/tr208826268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2016.07.09. 12:01:59

Mark Ruffalónak jóindulatú hallóideg-daganata volt, ami szerencsére nem rák, ezért nem illik a sorba.
süti beállítások módosítása